Mensura Beganović

Beganović Mensura

Mensura Beganović

Član upravnog odbora
  • mensurabeg@yahoo.com
  • 061 15 35 16
  • Zenica, BiH

Mensura Beganović

Diplomirala je i magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Radila je 25 godina na Metalurškom institutu „Hasan Brkić“ (danas “Kemal Kapetanović”) u Zenici na istraživačkim poslovima u oblasti automatskog upravljanja procesima. Nakon toga pokreće privatni biznis i bavi se edukacijom i konsaltingom za uvođenja međunarodnih ISO standarda za upravljanje kvalitetom, CE znak, akreditiranje laboratorija. Koordinirala je niz projekata u oblasti edukacije iz informacionih tehnologija i stranih jezika.

Predsjednica je Asocijacije informatičara u Bosni i Hercegovini i danas aktivno sudjeluje u radu evropskih i svjetskih tijela iz oblasti informacionih tehnologija (CEPIS – Evropski savjet udruženja profesionalnih informatičara i ECDL Foundation). Kroz svoj stručni rad i djelovanje zalaže se za uvođenje međunarodnih standarda za vrednovanje u svim oblastima.

Na općim izborima 2014. izabrana je u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH za mandatni period 2014-2018.

Uvijek se bavila humanitarnim i društvenim radom i jedan je od osnivača Rotary kluba Zenica. Trenutno je na funkciji predsjednice kluba.