rotary club zenica ko smo mi

Ko smo mi?

Dobrodošli u Rotary – globalnu zajednicu posvećenu pozitivnim promjenama! Rotary je više od organizacije; to je pokret koji okuplja ljude širom svijeta sa zajedničkim ciljem – unapređenjem života i izgradnjom boljeg društva. Kroz naše projekte, inicijative i volonterski rad, članovi Rotaryja doprinose rješavanju lokalnih i globalnih izazova, bilo da je riječ o obrazovanju, zdravstvu ili osnaživanju zajednica. Rotary Club Zenica je osnovan 2018.

Rotary je mjesto gdje se lideri rađaju, gdje se razvijaju trajna prijateljstva i gdje se mijenja svijet. Kroz raznolikost članstva i različite perspektive, Rotary pruža platformu za lični i profesionalni razvoj. Bez obzira na to da li ste poslovna osoba, stručnjak u određenom polju ili jednostavno neko ko želi doprinijeti pozitivnim promjenama, Rotary ima mjesto za svakoga.

Pridružite nam se i postanite dio mreže entuzijastičnih pojedinaca koji vjeruju da svaki čin dobrote može imati dugoročan uticaj. Rotary nije samo organizacija, već i životni stil koji inspiriše i podstiče članove da ostvare svoj puni potencijal. Uključite se danas i zajedno gradimo svjetlije sutra!

Ciljevi Rotary International

Rotary International ima nekoliko ključnih ciljeva, a ti ciljevi se redovito prilagođavaju kako bi odražavali promjene u svijetu i potrebe zajednica. Ključni ciljevi Rotarya obuhvaćaju:

  1. Služba zajednici: Rotary se zalaže za pružanje usluga zajednicama, bilo da se radi o lokalnim, nacionalnim ili međunarodnim inicijativama. Članovi Rotarya posvećeni su rješavanju problema i unapređenju kvalitete života drugih.
  2. Razmjena ideja: Rotary potiče razmjenu ideja između članova, klubova i distrikata. Kroz dijalog i suradnju, članovi se potiču na razmišljanje o inovativnim rješenjima za društvene probleme.
  3. Razvoj članstva: Rotary teži privlačenju raznovrsnih i angažiranih članova kako bi se osiguralo bogatstvo različitosti i iskustava. Razvoj članstva ključan je za snaženje organizacije i proširenje utjecaja.
  4. Unapređenje međunarodnog razumijevanja: Rotary promiče suradnju između ljudi različitih kultura, nacija i vjera kako bi se postigao mir i razumijevanje među narodima.
  5. Borba protiv bolesti: Rotary se aktivno bavi problemima zdravlja, uključujući borbu protiv bolesti poput dječje paralize, malarije i drugih ozbiljnih zdravstvenih izazova.
  6. Poticanje obrazovanja: Rotary ulaže u obrazovanje, podržavajući programe i projekte koji pridonose unapređenju obrazovnih sustava i pružanju prilika za učenje svima.
  7. Vodstvo mladih: Rotary potiče liderstvo među mladima kroz programe poput Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) kako bi ih potakao da preuzmu aktivnu ulogu u zajednici.

Ovi ciljevi odražavaju opredjeljenje Rotarya prema principima službe, etičnosti, međunarodnog razumijevanja i poboljšanja kvalitete života za sve ljude.

 

rotary club zenica

Pratite dešavanja iz Rotary Club Zenica

Ako ste zainteresovani da Vam šaljemo novosti i obavještenja, molimo Vas da nam pošaljete Vaš email.